Bergvang ligger i naturskjønne omgivelser inntil landskapsvernområdet ved Semsvannet. Her er det direkte tilgang til vann, skog og mark. Gården er under omfattende og kontinuerlig restaurering – vi ønsker å tilbakeføre Bergvang til et levende småbruk. Vi driver miljøvennlig og omstiller steg for steg til økologisk drift.

Bergvang er et godkjent avlastningstilbud for barn og unge. Vi tilbyr et aktivt småbruks- og friluftsliv med rideturer, hundekjøring med slede og vogn, snørekjøring, fisking, teltturer, dyrestell med mer.

Tidlig historie

I 1930 kom en liten familie til Bergvang. Halvor og Olga Gullbekk hadde kjøpt eiendommen med en liten teig til, og hadde med seg døtrene Bjørg og Ruth. Senere fikk de sønnene Gunnar, Erik og Arne.
Uthuset ble bygget først, og familien bodde der mens våningshuset ble reist med gamle materialer. Trappen fra 1. til 2. etasje kom fra Bondeheimen Hotell i Oslo, og står der den dag i dag. To flotte utskårne dører fra Bondeheimen er også funnet, og den ene ble innsatt i huset under siste oppussing i 2008.
Bergvang ble utviklet til planteskole, gartneri og hagebruk. På det meste hadde de 30 mål jordbær og 500 frukttrær. Både Olga og Halvor reiste til Oslo med frukt og bær som de solgte på Stortorvet og Youngstorget, eller leverte til saftpresseri.
Driften på Bergvang krevde mange mennesker. Inntil 16 arbeidere bodde på gården, og hadde mat og klesvask som en del av lønnen. Det var en krevende oppgave for husmoren, som i tillegg stelte fjøset, plukket bær og deltok i driften. Hushjelp var en nødvendighet.


Nyere historie

Erik Gullbekk tok over bruket i 1963 etter å ha vært beste elev på Statens gartnerskole på Jensvoll. Han giftet seg med Gudrun, og de fikk sønnene Sven-Erik og Eystein.
Bruket ble utvidet med 2 mål drivhus i 1966, og driften ble etter hvert lagt om til hagesenter. Bergvang var i en periode et av de største hagesentrene i Askerområdet. Driften ble nedlagt i 1993.

Vår historie

Sven-Erik Gullbekk og Eileen Strøm tok over Bergvang i 2006. De har revet de gamle drivhusene og bygget om Bergvang til den moderne besøksgården vi ser i dag. Utviklingen pågår kontinuerlig, med stadig flere dyr og publikumstilbud.
Hundekjøring, turridning og alpakkaklipping er populære aktiviteter. Gårdsbutikk og kafé er på plass, og andedam er under bygging. Natursti og høyhopping er blant prosjektene som står for tur.

Sven-Erik Gullbekk

Sven-Erik er født 1. april 1968 i Asker og har, med unntak av noen få år, bodd på Bergvang hele livet. Først i midlertidig hus mens barndomshjemmet nr. 14 var under oppføring, så i nr. 12B og nå i farmors gamle hus, nr 12A.

Eileen Strøm

Eileen er født 3. oktober 1964 i Husebygrenda på Makrellbekken i Oslo. Hun flyttet til Bergvang i oktober 2007.
Kurs
2013 Årlig livredningskurs 
2012 Camelid Dynamics – AlpakkakursJulie Taylor-Browne, Alpakka Bromma
2012 Begynnerkurs i birøktingBærum birøkterlag
2011 Førstehjelp for barnNorsk Luftambulanse
2011 SommerturlederDen Norske Turistforening
2011 Grunnleggende TurlederkursDen Norske Turistforening
2010 FørstehjelpskursNorsk Luftambulanse
2007 Skredkurs 
2006 Langdistansekjøring sledehundGeir Wiik

Kurs
2013 Årlig livredningskursO-S-L-O
2012 Skinnfellkurs IIAsker Husflidslag
2011 Førstehjelp for barnNorsk Luftambulanse
2011 SkinnfellkursAsker Husflidslag
2011 SommerturlederDen Norske Turistforening
2011 Grunnleggende TurlederkursDen Norske Turistforening
2011 Begynnerkurs i birøktingBærum Birøkterlag
2010 FørstehjelpskursNorsk Luftambulanse
2010 Camelid Dynamics – AlpakkakursJulie Taylor-Browne, Alpakka Bromma
2010 Shearing AlpacasLangaton Alpacas, Devon, England

Utdanning
2011 Dyreassisterte Intervensjoner med HundUMB
2010 Introduksjonskurs i Dyreassistert IntervensjonerUMB
2009 Bachelor of Management, spesialisering HRBI
2004 GruppetreningsinstruktørNIH
1996 Sertifisert innkjøperNIMA
1991 BedriftsøkonomBI