Alaska Husky

Alaska husky er en mellomstor til stor polarhund med ypperlige trekkhundegenskaper. Den har også gode egenskaper som kløvhund og familiehund. Det er en typisk brukshund som trives best når den kan jobbe hardt.

Alaska huskyen er en gammel "rase" som opprinnelig stammer fra Alaska. Det var en såkalt Village Dog som levde i små landsbyer. Hundene ble hovedsakelig brukt til arbeid og var et viktig fremkomstmiddel for stammefolket. Etter som sledeteknologien utviklet seg begynte de å konkurrere med hundene. De begynte å avle hundene med tanke på hvem som kunne løpe raskest i disse løpene, selv om hundene fortsatt måtte jobbe og jakte i tillegg.

Dagens Alaska husky er et resultat av selektiv avl for lynne, matlyst, arbeidslyst, samarbeidsvillighet og evnen til å komme seg raskt etter anstrengelser. Rasen er en krysning mellom ulike inuithunder iblandet sibirsk husky, fuglehunder og mynder for at de opprinnelige hundene skulle bli lettere og hurtigere.

Alaska husky har ingen rasestandard og er ikke avlet med tanke på utseendet, så av den grunn vil de se veldig forskjellige ut når det gjelder farger og pelstykkelser. Langdistanse hunder har gjerne lengere pels enn kortdistanse hunder, da de trenger lengere pels for å holde varmen over lengere distanser.

Vi har mange huskyer fordi både Eileen og Sven-Erik kjører lange hundeløp om vinteren. Vi driver også med oppdragskjøring for blant annet Den Norske Turistforening, og vi arrangerer events og turer hvor vi tar firmaer og private grupper med på sledekjøring. Om sommeren er det varmt for hundene, så de slapper for det meste av, men vi kjører barn i vogn når vi har barnebursdager, barnehagebesøk og slikt.